Tomatensoep met orzo en verkruimelde feta

Tomaten orzo soep met verkruimelde feta

Deze tomatensoep met orzo en verkruimelde feta is een echte maaltijdsoep. Al vele soorten tomatensoep heb ik gehad maar deze smaakt toch weer heel anders. De soep is heel makkelijk te maken. Je hoeft slechts 2 dingen te snijden en er hoeft niet eens gepureerd worden. Dat klinkt als een perfect gerecht voor drukke dagen, waardoor je niet naar ongezonde snelle maaltijden hoeft te grijpen. Door de orzo en de feta heeft deze soep een heerlijk mediterranees tintje.

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 500 gr cherrytomaten

  • 1 ui

  • 100 gr orzo

  • 100 gr feta verkruimeld

  • 1 tl thijm

  • 1 tl oregano

  • 1 groentebouillonblokje

  • 800 ml water

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak ze tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg nu de groentebouillon en de kruiden toe. Zodra de bouillon kookt voeg je de orzo toe. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  • Bij het serveren verdeel je er wat verkruimelde feta overheen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*