Kipspiesjes_met_pindasaus_2

Kipspiesjes met pindasaus

Wie er ook bij jou komt eten, je kunt bijna iedereen blij maken met deze kipspiesjes met pindasaus. Gezellig dippen met een lekker broodje in de saus of serveer het met verse knapperige frietjes.

De kip moet wel een hele tijd in de marinade in de koelkast staan. Hoe langer hoe beter, zo wordt de smaak alleen maar beter. De kipspiesjes kun je bereiden op de barbecue maar kunnen ook op het fornuis klaar gemaakt worden in een grillpan. De saus kun je vooraf al klaar maken zodat je deze enkel nog hoeft op te warmen zodra de kipspiesjes gaar zijn. Dat is echt een dik pluspunt van onze gasbarbecue. Er zit namelijk aan de zijkant een gaspit zodat de saus lekker warm blijft op een laag pitje. Ik ben zelf fan van pindakaas met stukjes pinda’s erin. Dit geeft de saus een extra bite. Maar pindakaas naturel kan uiteraard ook gebruikt worden.

Details

Personen

4 – 6

Tijd

30 min. + 5 uur koelkast tijd

Extra's

Satéprikkers

Ingrediënten kipspiesjes

  • 800 gr kipfiletblokjes

  • 6 el ketjap manis

  • 4 el honing

  • 2 tl sambal oelek

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 tl citroensap

  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden

  • Snufje peper

Ingrediënten pindasaus

  • 5 el pindakaas met stukjes pinda

  • 4 el ketjap manis

  • 1,5 tl sambal oelek

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 3 el bruine basterdsuiker

  • Scheutje olie

  • Ongeveer 150 ml water

Bereidingswijze

  • Doe de kip in een kom en voeg alle ingrediënten voor de kipspiesjes toe. Dek de kip af met een deksel of folie en plaats het voor minimaal 5 uur in de koelkast.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Doe een scheutje olie in een pannetje en bak de ui samen met de knoflook en sambal glazig.
  • Voeg de ketjap manis en de basterdsuiker toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Doe de pindakaas erbij en roer deze goed door. Giet vervolgens telkens een scheutje water erbij tot dat je jou gewenste dikte van de saus hebt bereikt. Blijf vooral roeren elke keer als er water bij geschonken wordt.
  • Zodra de kip lang genoeg in de koelkast heeft gestaan rijg je de kipblokjes aan de satéprikkers. Bak de kip in 6 – 8 minuten gaar op de barbecue of grillpan. Verwarm ondertussen nog even de pindasaus.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*