BBQ Pizza zalm, spinazie

Pizza’s van de barbecue II

Ja, de barbecue ging weer aan om te genieten van een heerlijke zonnige avond en van lekkere pizza’s van de barbecue. Ik heb Mr. weer aan het werk gezet met het deeg en ik heb de ingrediënten in huis gehaald om er weer iets lekkers van te maken. In mijn vorige “pizza van de barbecue” item beloofde ik dat ik een volgende keer ook aan de vega personen zou denken. Ik heb 50/50 gedaan. Mr. houdt namelijk niet van vis, maar hij is wel zo aardig om pizza’s met vis speciaal voor mij of onze gasten te maken. Nou ik laat jullie niet langer in spanning. Deze keer presenteer ik een pizza met spinazie en gerookte zalm en een pizza spek, brie en honing. Een tijdje terug hebben wij met de vriendinnen pizzaatjes op de pizzarette gemaakt. Er is de hele avond pizza spek, brie en honing gemaakt. Ik had net zo goed alle andere ingrediënten achterwege kunnen laten.

In mijn vorige item gaf ik aan dat ik mijn ‘favoriete pizza’s” met jullie ging delen. Maar deze 2 pizza’s zijn ook zo lekker dat ik nu echt niet meer kan zeggen wat nu de allerbeste is. Zoals je misschien nog hebt onthouden van het andere artikel maken wij de pizzabodems met een pakje Soezie deeg van de Boerenbond (Welkoop). Alleen een beetje water en olie en klaar is kees. De pizzabodems worden belegd met verse producten. Vergeet niet een stukje bakpapier te gebruiken tussen de pizza en de pizzasteen om plakken te voorkomen. Verder moet de barbecue een klep hebben en moet deze goed op temperatuur zijn anders worden de pizza’s niet gaar. Wij hebben getest en hebben in 6 minuten onze pizza klaar. Hier moet je zelf een beetje met experimenteren.

Ingrediënten voor pizza spinazie met gerookte zalm

  • 1 pizzabodem

  • Tomatensaus voor de bodem

  • 300 gr verse spinazie

  • 100 gr gerookte zalm

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el mascarpone

  • 1 el paneermeel

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe een scheutje olie in een wokpan en roerbak de spinazie. Als de spinazie bijna is geslonken knijp je de knoflook uit met de knoflookpers en roer je er een eetlepel paneermeel doorheen. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt opgenomen zodat de spinazie zo droog mogelijk is voor op de pizza. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Bestrijk een pizzabodem in met tomatensaus. Verdeel de spinazie over de bodem. Plaats over de gehele pizza kleine kloddertjes mascarpone. Plaats de gerookte zalm er boven op en leg de pizza op de barbecue.

Ingrediënten pizza spek, brie en honing

  • 1 pizzabodem

  • Tomatensaus voor de bodem

  • 100 gr brie

  • 4 plakken ontbijtspek

  • Klein zakje rucola

  • Honing

Bereidingswijze

  • Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus. Verdeel de ontbijtspek op de bodem.
  • Snijd de brie in plakken en leggen deze op de pizzabodem. Plaats de pizza op de barbecue en bak deze gaar.
  • Haal de pizza van de barbecue af. Verdeel de rucola over de pizza en schenk nu flink wat honing over de gehele pizza heen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*