Blondie_met_framboos_6

Blondies met witte chocolade en frambozen

Een paar jaar geleden werd ik verrast met een babyshower. Mijn lieve vriendinnen en familie hadden allemaal een eigen gemaakt hapje meegenomen. Er was een hapje waar iedereen gek op was en dat waren de Blondies van mijn lieve vriendin Toiny. Het recept werd aan iedereen uitgedeeld en ik word ook nog wel eens verrast door dit recept. Ben ik ergens op de koffie en dan krijg ik Blondies voor gezet. Het eerste wat ik dan zeg ”Zijn dit de Blondies van Toiny?”

Wat ze niet weet is dat ik de suiker bijna gehalveerd heb en ze nog steeds zoet smaken haha. Verder heb ik er lekkere frambozen aan toegevoegd. Door de frambozen ziet het er meteen feestelijk uit. Deze Blondie is het perfecte hapje voor bij de Paasbrunch, een high tea of gewoon wanneer jij er zin in hebt.

Details

Aantal

12 stukken

Tijd

30 min. + 35 min. oventijd

Extra’s

Brownie bakblik

Ingrediënten

  • 300 gr bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 180 gr boter

  • 2 eieren

  • 100 gr witte basterdsuiker

  • 100 gr suiker + 60 gr extra

  • 100 gr witte chocolade

  • 125 gr frambozen

  • 2 tl kaneel

  • 0,5 tl zout

  • Bakspray of boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast de bakvorm in.
  • Mix de boter zacht . Voeg de suiker en de witte basterdsuiker bij de boter. Mix het geheel zo’n 2 minuten tot het een romig geheel wordt.
  • Doe de eieren een voor een erbij en mix het kort door. Voeg nu de bloem, het zout en de bakpoeder toe.
  • Hak de witte chocolade in stukjes en meng deze door het beslag.
  • Meng de 60 gr suiker met 2 tl kaneel.
  • Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Het is een stug deeg. Je zult even aan de bak moeten om het deeg over de bakvorm verdeeld te krijgen. Strooi de helft van de kaneelsuiker over het beslag. Plaats nu de andere helft van het deeg er boven op.
  • Maak kleine kuiltjes met je vinger en druk de framboosjes zachtjes in het deeg. Verdeel de rest van de kaneelsuiker over het deeg.
  • Plaats de bakvorm in de oven en bak de blondie in ongeveer 35 minuten gaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*