Aspergesalade

Aspergesalade

Van april tot en met juni eten wij vrijwel ieder weekend asperges. De eerste weken denken wij na een heel jaar wachten ” Oh, eindelijk weer asperges!”. Na een aantal weken asperges op de traditionele manier te eten, begint meestal het BBQ seizoen en kunnen wij de asperges niet missen. Ik maak al jaren deze aspergesalade. Een lekker bijgerecht voor bij de BBQ. Maar ook lekker voor in het weekend voor bij een broodje en wat koude schotel. Gooi de schillen van de asperges vooral niet weg en maak er meteen nog een lekkere pan aspergesoep van.

Details

Personen

4 – 6

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges

  • 2 eieren

  • 100 gr hamreepjes

  • 2 el mayonaise

  • 2 el Griekse yoghurt

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl peterselie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en snijd de asperges in kleine stukjes. Doe de asperges in een pan met water en kook de aspergestukjes in ongeveer 6 minuten gaar. Nadat de asperges gaar zijn kun je ze onder de koude kraan afspoelen en even goed laten uitlekken in een zeef zodat je de asperges meteen kunt gaan gebruiken.
  • Kook de eieren zo’n 6 minuten. Snijd de eieren in kleine stukjes.
  • Doe de asperges, eieren en de hamreepjes in een kom.
  • Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, kerriepoeder, peterselie en een snufje zout en peper. Roer dit vervolgens door de asperges heen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*