Witte_vis_met_tomaten_basilicum_saus_2

Witte vis met tomaten basilicum saus

Veel vis recepten zul je helaas niet terug vinden op mijn pagina. Dit heeft er mee te maken dat er huisgenoten zijn die ik hier niet zo blij mee maak. Af en toe heb ik zin in vis en dan maak ik het ook gewoon. Bij het maken van deze vis met tomaten basilicum saus kreeg ik geen commentaar. Ze vonden het eigenlijk wel lekker. Mijn missie is geslaagd.

Je kunt de vis serveren met bijvoorbeeld brood en salade maar een simpele spaghetti zoals spaghetti aglio e olio is ook een goede toevoeging.

Details

Personen

4

Tijd

20 min.

Ingrediënten

  • 4 visfilets bijv. kabeljauw

  • 2 teentjes knoflook

  • 250 gr cherrytomaten

  • 100 ml droge witte wijn

  • 0,5 citroen

  • 15 gr verse basilicum

  • 1 tl suiker

  • Olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Halveer de cherrytomaten en snijd de knoflook en de basilicum fijn. Rasp de schil van de citroen. Bewaar de citroen zodat je later het sap kunt gebruiken.
  • Verhit een scheutje olie in de pan. Bak de knoflook ongeveer 1 minuut op een laag vuur. Voeg de cherrytomaten toe. Bak ze ongeveer 10 minuten mee totdat de tomaatjes zacht zijn geworden.
  • Blus de tomaten af met de droge witte wijn. Voeg de citroenrasp, citroensap, de basilicum, de suiker en een snufje zout en peper toe. Breng de saus aan de kook en laat het vervolgens nog 2 minuten sudderen op een laag vuur. Zet het vuur uit.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de vis ongeveer 4 minuten en draai de vis dan om. Bak de andere zijde ook nog zo’n 4 minuten.
  • Verdeel de saus over de vis en verwarm het kort mee.
Witte_vis_met_tomaten_basilicum_saus_3
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*