Italiaanse_groentesoep

Italiaanse groentesoep

Tijd voor een nieuw soep recept. Ik hou van soep en van de Italiaanse keuken. 1 + 1 = 2 Deze Italiaanse groentesoep is voor mij gemaakt! Ik heb sinds kort van die schattige mini penne ontdekt voor in de soep. Deze Italiaanse groentesoep is een heerlijke soep voor in het weekend. Lekker als lunch maar ook prima als avondeten met een lekker broodje erbij.

Details

Personen

4

Tijd

45 min.

Ingrediënten

  • 150 gr half om half gehakt

  • 250 gr wortel

  • 1 stengel bleekselderij

  • 1 ui

  • 75 gr mini penne of andere kleine pasta

  • 0,5 ei

  • 2 el paneermeel

  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 tl tijm

  • 1 tl oregano

  • 1 laurierblaadje

  • 1 liter water

  • Groentebouillonblokjes voor 1 liter soep

  • Olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes.
  • Giet een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui op een zacht vuur. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en laat dit 5 – 10 minuten stoven.
  • Doe het gehakt in een kom samen met het ei, paneermeel, oregano, tijm en een beetje zout en peper. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en rol er kleine balletjes van.
  • Bak de soepballetjes met een scheutje olijfolie in een koekenpan rondom bruin.
  • Voeg het water, de bouillonblokken en het laurierblaadje toe aan de groenten. Breng de soep aan de kook en laat het uiteindelijk 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg nu de mini penne en de balletjes toe aan de soep. Laat de soep nog 8- 10 minuten koken tot de pasta gaar is.
  • Serveer naar wens met wat geraspte Parmezaanse kaas.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*