Ik was met een ander recept bezig waar ik truffeltapenade bij nodig had. Ik was mij aan het bedenken wat ik met het restje truffeltapenade zou gaan doen. Toen ontstond dit spontane recept. Ik had nog een beetje gehakt in de koelkast liggen wat op moest en heb deze gemengd met de truffeltapenade. Zo had ik opeens lekkere truffelgehaktballetjes voor bij de borrel. Ik heb van een beetje mayonaise er ook meteen een truffelmayo dip bijgemaakt.
Details
12 balletjes
15 min.
Ingrediënten
150 gr gemengd gehakt
1 el truffeltapenade + 1 tl voor de mayonaise
1 el mayonaise
2 el paneermeel
Beetje olie in om te bakken
Bereidingswijze
- Doe het gehakt samen met 1 el truffeltapanade, paneermeel en een beetje zout en peper in een kom. Meng de ingrediënten goed door elkaar en draai er balletjes van.
- Schenk een scheutje olie in de pan en bak de balletjes rondom bruin.
- Meng de mayonaise met een 1 tl truffeltapenade.
