Italiaanse_borrelplank_2

Italiaanse borrelplank

Bij het maken van deze Italiaanse borrelplank loopt het water me al in de mond. Alle ingrediënten waar ik blij van wordt zitten samen gevoegd op een plank. De geur van verse basilicum en rozemarijn prikkelt alvast de smaakpapillen. De tomaatjes worden samen met de rode ui kort geroosterd in de oven. Zodra dit is afgekoeld begin je met het vullen van de plank. Door de ingrediënten verspreid te plaatsen ziet er meteen uit als een plaatje. Verder maak je er nog geroosterde ciabatta bij met een Balsamico dressing. Voor mij het echte Italië gevoel.

Deze Italiaanse borrelplank is het perfecte voorgerecht voor jou Italiaanse dinertje. Zo heerlijk als je met alle gasten van een plank kunt eten. Je kunt deze Italiaanse borrelplank ook serveren bij de borrel. Glaasje wijn erbij, wat wil je nog meer?

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Extra's

Bakpapier + grillpan

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood

  • 250 gr cherrytomaten

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • 3 bolletjes mini Burrata

  • 100 gr Parmaham

  • Verse rozemarijn

  • Verse basilicum

  • Olijfolie extra vierge

  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden en de rode ui in dunne halve ringen. Leg de cherrytomaten op de bakplaat met de snijzijdes naar boven. Verdeel de rode ui tussen de tomaten. Besprenkel de tomaten en rode ui met 1 el olijfolie. Als laatste nog wat zeezout en zet dan de bakplaat voor 10 minuten in de oven.
  • Snijd de ciabatta in plakken. Pers het knoflookteentje uit en voeg 1 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn en een beetje zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Neem een bakkwast en wrijf alle sneetjes ciabatta in met een beetje van het oliemengsel. Laat de grillpan goed heet worden op het vuur. Rooster de ciabatta aan beide zijde tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
  • Neem nu de plank waar je alles op wilt gaan serveren. Omdat er veel olie wordt gebruikt, bedek ik de plank altijd eerst met een stuk bakpapier. De olie trekt anders in het hout en dit krijg je er waarschijnlijk niet meer uit.
  • Verdeel de tomaatjes en de rode ui over de plank. Plaats de Burrata en de Parmaham er tussen. Verdeel de verse kruiden en strooi nog wat zwarte peper over de Burrata. Buon appetito!
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*