Ook dit jaar had ik zin om een speciale taart met de Paasdagen te serveren. Vorig jaar maakte ik een Griekse yoghurttaart met perzik topping Dit jaar staat er deze citroen mascarpone taart met cantuccini bodem op de feesttafel. Het is een lekker frisse taart met knapperige bodem. Het is geen hele hoge taart maar dat is ook niet nodig. Door de mascarpone is het een machtige taart en is een klein stukje helemaal prima.
Voor het maken van deze taart heb je geen oven nodig. Houd er enkel rekening mee dat de taart 2 uur moet opstijven in de koelkast.
Details
10 stukken
30 min. +2 uur opstijven
Keukenmachine + springvorm + bakpapier
Ingrediënten
75 gr ongezoute roomboter
175 gr cantuccini koekjes
3 citroenen
4 blaadjes gelatine
100 gr fijne suiker
500 gr mascarpone
200 ml slagroom
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Week de gelatine in koud water.
- Maal de cantuccini koekjes met een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben, dan doe je de koekjes in een stevig boterhamzakje en plet je de koekjes met iets zwaars zoals je deegroller.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de cantuccini kruimels toe. Roer alles goed door elkaar en verdeel het koekmengsel over de taartvorm. Druk zachtjes aan met de achterzijde van een lepel. Zet even in de koelkast.
- Boen de citroenen schoon en rasp de schil eraf. Snijd de citroenen door midden en knijp het sap eruit.
- Verwarm de citroensap samen met de geraspte schil en de suiker in een pannetje. Blijf roeren totdat de suiker helemaal in opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze bij het citroenmengsel. Blijven roeren totdat de gelatine is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Klop de mascarpone met de slagroom bijna stijf. Voeg nu het (afgekoelde) citroenmengsel toe en klop nog even door.
- Schep het de citroen mascarpone boven op de cantuccinibodem en strijk glad.
- Dek de taart af met huishoudfolie en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.