Italiaans stoofvlees

Het is tijd om weer een nieuw stoofvlees recept met jullie te delen. Deze keer heb ik gekozen voor een Italiaans stoofpotje. Het vlees moet zeker 3 uur stoven om vervolgens heerlijk mals vlees te krijgen. Ik heb nog nooit eerder pasta bij stoofvlees gegeten en zou dan sneller voor een aardappelbijgerecht hebben gekozen. Maar dit stoofvlees is heerlijk in combinatie met tagliatelle met salieboter en Parmezaan

Details

Personen

6

Tijd

30 min. + 3 uur stoven

Extra's

Braadpan

Ingrediënten

  • 650 gr sukadelappen

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 3 winterpenen

  • 250 ml rode wijn

  • 500 ml runderbouillon

  • 50 ml balsamicoazijn

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 1 el rozemarijn

  • 1 el tijm

  • 2 el oregano

  • 3 laurierblaadjes

  • 3 kruidnagels

  • 3 el bloem

  • Scheutje olijfolie om in te bakken

  • Klontje boter

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in kleine stukken en doe het in een kom. Voeg de bloem toe samen met wat zout en peper en roer het vlees goed door. Bewaar het vlees even in de kom en begin ondertussen met het snijden van de groenten.
  • Snipper de ui en snij de knoflook in kleine plakjes. Schil de wortels en snijd ze in plakjes van ongeveer een 0,5 centimeter. Borstel de champignons en snijd deze in kwarten.
  • Doe een scheutje olie in de braadpan en voeg er een klontje boter aan toe. Fruit de ui samen met de knoflook. Doe het vlees in de pan en laat dit rondom bruin worden.
  • Voeg de wortels en de champignons bij het vlees en blus af met de rode wijn en voeg de tomatenpuree toe.
  • Schenk vervolgens de bouillon en balsamicoazijn erbij en voeg alle kruiden toe.
  • Doe de deksel half op de pan en laat het 3 uur stoven. Tussendoor regelmatig even roeren.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*