Gehaktballen met zuurkool

Gehaktballen

Wij houden op zijn tijd van een echt AVG-tje (aardappelen, vlees en groenten). Deze gehaktballen zijn heerlijk zacht van binnen en passen bij elk aardappelgerecht. Ik maak dan meteen een heleboel gehaktballen, zodat wij zeker 2 avonden hiervan kunnen genieten. Ik gebruik hier twee braadpannen voor. Mocht je het teveel gehaktballen vinden, kun je het recept uiteraard aanpassen naar je gewenste hoeveelheid.

Details

Hoeveelheid

10-12 gehaktballen

Tijd

15 min. + 45 min. braden

Ingrediënten

  • 1000 gr half om half gehakt

  • 150 gr paneermeel

  • 4 eieren

  • 6 el boter (verdeeld over 2 pannen)

  • 4 el ketjap manis

  • 4 el mosterd

  • 750 ml runderbouillon (verdeeld over 2 pannen)

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt samen met het paneermeel, de eieren, ketjap, mosterd en een snufje zout en peper in een mengkom. Maak er vervolgens mooie ronde ballen van.
  • Smelt de boter in de pan en bak de gehaktballen totdat ze rondom bruin zijn. Maak intussen de bouillon klaar.
  • Zodra de gehaktballen bruin zijn, giet je de bouillon erbij. Zodra de bouillon aan de kook is, draai je het vuur omlaag en plaats je de deksel op de pan.
  • Na 45 minuten zijn de gehaktballen klaar. De bouillon gebruik ik altijd nog als basis om er een jus van te maken voor over de aardappelen. Dit doe ik gewoon door een beetje juspoeder erdoor heen te roeren.
 

2 Comments

  1. Prima ballen, zegt manlief. Lekkere, snelle en toch heerlijke zachte ballen!

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*