Tagliatelle_met_salieboter_en_Parmezaan

Tagliatelle met salieboter en Parmezaan

Aangezien ik gek ben op de Italiaanse keuken, mag dit pasta recept niet ontbreken. Deze tagliatelle met salieboter en Parmezaan is zeer eenvoudig te maken en staat dan ook snel op tafel. Het is een pasta met weinig ingrediënten, maar zo vol van smaak. Het lekkerste is natuurlijk met verse salie, maar deze is niet in elke supermarkt te krijgen.

Details

Personen

4

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • 250 gr (verse) tagliatelle

  • 50 gr ongezouten roomboter

  • 1 citroen

  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas

  • 1,5 el gedroogde of 10 verse blaadjes salie

  • 4 el kookroom

Bereidingswijze

  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de tagliatelle toe, kijk even op de verpakking hoe lang de tagliatelle moet koken.
  • Rasp de schil van de citroen en snijd, indien je verse salie hebt de blaadjes in kleine stukjes.
  • Laat de boter op een zacht vuur smelten in een pan. Voeg de salie toe en laat deze kort meebakken.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe en de kookroom. Roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes koken.
  • Draai het vuur omlaag en voeg de tagliatelle toe aan de botersaus. Voeg ¾ van de Parmezaanse kaas en het sap van een o,5 citroen toe. Meng de tagliatelle goed door de saus. Serveer de tagliatelle en strooi er dan de resterende verse Parmezaanse kaas overheen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*