stoofpotje_van_bockbier_3

Herfst stoofpotje van bockbier

Als ik naar de best bekeken recepten op mijn pagina kijk, kan ik terugzien dat jullie van stoofvlees houden. Het stoofvlees recept blijft in de top 5 staan of het nu zomer of winter is. Ik vond het wel weer eens tijd om met een nieuw stoofvlees recept voor jullie aan de slag te gaan. Zo ontstond dit lekkere stoofpotje van bockbier. Een biertje wat hoort bij het herfstseizoen. De saus heeft een zoete smaak door de abrikozen en wortelen die er aan toe gevoegd worden. Alleen al voor de geur wil je dit maken en je mag het daarna ook nog eens opeten. Het maken van een stoofpotje is niet veel werk, het duurt gewoon een eeuwigheid voordat het klaar is. Het moet namelijk 2,5 uur op het vuur staan. Een perfect gerecht voor als je lekker in huis aan het rommelen bent of als je nog je favoriete serie moet terug kijken. Dit recept behoort tot een van mijn favoriete herfst recepten. Serveer het stoofpotje met een aardappelgerecht zoals gebakken aardappelen, aardappelgratin of frietjes.

Details

Personen

6

Tijd

30 min. + 2,5 uur stoven

Extra's

Braadpan

Ingrediënten

  • 1 kg sukadelappen

  • 125 gr spekreepjes

  • 2 uien

  • 2 flesjes bockbier naar keuze (300 ml)

  • 1 runderbouillonblokje

  • 350 ml water

  • 500 gr winterpeen in plakjes gesneden

  • 150 gr gewelde abrikozen

  • 4 plakjes ontbijtkoek

  • 2 laurierblaadjes

  • 4 kruidnagels

  • Boter voor te braden

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd de uien in ringen. Verhit de braadpan en smelt de boter. Stoof de uien een paar minuten op een laag vuur, laat de uien niet bruin worden.
  • Snij het vlees in mooie kleine stukken. Het vlees wordt even aangebraden in een aparte koekenpan. Smelt een klontje boter en schroei het vlees rondom dicht. Kruid het vlees met zout en peper. Zorg ervoor dat het vlees genoeg ruimte heeft voor het beste resultaat. Mocht het teveel zijn in de pan kun je het beter in twee of drie keer bakken.
  • Zodra het vlees rondom gebakken is voeg je het bij de uien. In de pan waar je het vlees in hebt gebraden, bak je nog even kort de spekreepjes aan. Voeg de spekreepjes vervolgens ook bij de uien en schenk vervolgens het bockbier in de pan. Breng het bier aan de kook. Roer het vleesvocht goed los met een pollepel. Giet vervolgens het bier bij het vlees.
  • Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze samen met het bouillonblokje, het water, de abrikozen en de ontbijtkoek bij het vlees. Breng het geheel aan de kook.
  • Het lekkerste stoofvlees heeft tijd nodig. Dus hoe langer het op het vuur staat hoe lekkerder dit gerecht wordt. Laat het stoofpotje sudderen op een laag vuur met de deksel erop. Roer af en toe even door.
  • Voeg na 1.45 uur de winterpeen in plakjes toe en laat het dan nog 45 minuten sudderen. Mocht je de saus iets dikker wensen gebruik dan een beetje allesbinder.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*