Gnocchi met spinazie en kip

Gnocchi met spinazie en kip

Gnocchi is misschien niet een gerecht wat vaak bij jou op tafel staat. Maar toch is het de moeite waard om eens een keer voor deze lekkere deegbolletjes te kiezen. Ze worden gemaakt van aardappel, eieren en (tarwe)meel. Gnocchi valt zelfs onder de pasta soorten. De discussie is vaak hoe spreek je in godsnaam het woord “gnocchi” correct uit. Nou ik kan je zeggen het klinkt als “njokki.

In dit recept wordt de gnocchi gebakken maar je kunt deze ook in water koken. Een voordeel van koken is dat het in ongeveer 3 minuten tijd gaar is. Je kunt er tomatensaus bij serveren maar een pesto saus is ook een goede combinatie. Ik vind de gebakken gnocchi lekkerder omdat deze krokant van buiten is en zacht van binnen. Als je naar je bord kijkt en in verhouding er misschien minder op hebt liggen dan normaal is dat helemaal niet erg. Gnocchi is namelijk een gerecht wat goed vult.

Details

Personen

4

Tijd

25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi

  • 400 gr verse spinazie

  • 250 gr champignons

  • 1 ui

  • 300 gr kipfiletblokjes

  • 150 gr kruiden roomkaas

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & Peper

Bereidingswijze

  • Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi in 15 minuten goudbruin. Regelmatig even roeren.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
  • Pak een extra ruime pan. In deze pan komen op het einde alle ingrediënten samen. Ik kies zelf meestal voor een wokpan. Dit is ook makkelijker met het slinken van de spinazie. Bak de ui op een middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de kipfiletblokjes toe met een snufje zout en peper.
  • Zodra de kip rondom gaar is voeg je de champignons toe en bak je deze nog zo’n 5 minuten mee.
  • Doe vervolgens de gebakken gnocchi bij de kip en roer de kruiden roomkaas er door heen. Laat dit nog een paar minuutjes op laag vuur staan.
  • Doe nu de spinazie erbij. Dit zal je in een paar etappes moeten doen want de spinazie past niet in een keer in de pan. Blijf goed roeren totdat alle spinazie is geslonken.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*