Gehaktrol_met_uiensaus_1

Gehaktrol met een jus van uien

Nooit gedacht dat je ook een chique gerecht met gehakt kunt creëren. Deze gehaktrol ligt bedekt onder een saus van gebakken uien die is afgeblust met rode wijn en een lekker krachtige smaak krijgt door de toevoeging van wildfond. Ik vond het zo lekker dat ik mij zelfs kon voorstellen dat je dit prima met de feestdagen zou kunnen eten. Lekker met bijvoorbeeld aardappelkroketjes of zoete aardappelpuree geserveerd met haricot verts of rode kool. Geloof mij het hele gezin wordt hier gelukkig van.

Details

Personen

4

Tijd

30 min. + 40 min. oventijd

Extra's

Ovenschaal

Ingrediënten gehaktrol

  • 500 gr gemengd gehakt

  • 50 gr boter

  • 1 ei

  • 40 gr paneermeel

  • 1 takje rozemarijn

  • Handje verse peterselie

  • Zout & peper

Ingrediënten uien jus

  • 2 uien

  • 200 ml wildfond

  • 1 takje rozemarijn

  • 1 laurierblaadje

  • Scheutje rode wijn

  • Allesbinder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
  • Doe het gehakt in een mengkom en voeg het paneermeel, het ei, de kruiden en wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en kneed met je handen een rol van het gehakt.
  • Smelt een klein beetje boter in een pan en bak de gehaktrol rondom bruin. Bewaar de pan met het braadvocht om later de uien in te bakken.
  • Plaats het gehakt vervolgens in de ovenschaal en verdeel de overgebleven boter rondom de gehaktrol. Zet het gehakt 35 – 40 minuten in de oven.
  • Snijd de uien in ringen en bak deze in de pan waar je de gehaktrol in gebakken hebt. Roer af en toe even om. Voeg het laurierblaadje en het takje rozemarijn toe en blus de uien vervolgens af met een scheut rode wijn.
  • Zodra de wijn bijna verdampt is voeg je de wildfond toe. Laat dit een beetje inkoken en bind vervolgens de saus met wat allesbinder.
  • Leg de gehaktrol op een mooie schaal en verdeel de uien jus er over heen.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*