heerlijke Italiaanse panzanella met burrata

Heerlijke Italiaanse Panzanella met Burrata

Een van mijn favoriete salades die ik al jaren maak. Er zijn vele vrienden en familieleden waar ik dit recept voor heb gemaakt. Toen ik vertelde dat ik met mijn blog was gestart zeiden er verschillende ” je zet de Panzanella salade toch wel op je site?”. Natuurlijk, maar dit is zo’n recept waar de zon voor moet schijnen dus heb ik een paar maanden gewacht. Als je een hap Panzanella salade neemt dan proef je ITALIË!!

Ik maak deze salade vaak als wij lekker kunnen buiten eten en bak er dan een stukje witvis of kipfilet bij. Of als bijgerecht voor bij de barbecue. Alleen de pest is dat de salade door het brood erg vult en er dan vaak andere dingen blijven liggen. Maar dat los je gewoon weer op door de barbecue de volgende dag weer aan te steken om de kliekjes op te maken.

Details

Personen

4

Tijd

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 focaccia mozzarella

  • 1 bol Burrata

  • 1 courgette

  • 250 gr cherrytomaten

  • 1 rode ui

  • 2 handjes verse basilicum

  • 50 ml olijfolie extra vierge + een beetje extra voor het grillen van de courgette

  • Scheutje citroensap

  • 1 el witte wijnazijn

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor en bak de focaccia af. Zodra deze is afgekoeld snijd je deze in blokjes.
  • Snijd de courgette in plakken en bak deze met een beetje olie in een grillpan. Bestrooi ze met een beetje zout en peper en laat de courgette op een stukje keukenpapier afkoelen.
  • Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne ringen.
  • Doe de groenten met de stukjes focaccia in een kom. Scheur de basilicumblaadjes en voeg deze toe.
  • Plaats de Burrata in het midden van de salade.
  • Meng de olijfolie samen met de witte wijnazijn, citroensap en een snufje zout en peper. Verdeel de dressing over de salade.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*