Als wij van plan zijn om te gaan barbecueën doe ik het liefste het vlees zelf marineren. Dit geeft zoveel extra smaak dan de kant en klaar gemarineerde spiesjes uit de supermarkt. Het is eigenlijk ook zo gebeurd. Je snijd het vlees in stukjes en voegt dan alle ingrediënten voor de marinade toe. Dan is het enkel nog een paar uurtjes wachten voordat de teriyaki kip klaar is om gegrild te worden. Als bijgerecht kun je wat gegrilde groenten van de barbecue erbij serveren.
Details
4
20 min. + 3 uur marineren
Vershoudfolie, spiesjes
Ingrediënten
500 gr kipfilet
100 ml sojasaus
100 ml honing
50 ml rijstazijn
2 teentjes knoflook
1 tl gemberpoeder
Zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes. Zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn om aan de spiesjes geregen te worden.
- Doe de kip in een kom samen met de sojasaus, honing, rijstazijn, gemberpoeder en een snufje zwarte peper. Pers de teentjes knoflook uit en doe dit bij de kip. Meng alles goed door elkaar en dek de kom af met vershoudfolie en laat de kip ongeveer 3 uur marineren.
- Rijg de stukken kip aan een spiesje en leg deze op een hete barbecue. Je bakt de spiesjes in 10 – 15 minuten gaar.