Gegrilde_perziken_met_mascarpone_2

Gegrilde perziken met mascarpone en suikerpinda’s

Eindig je gezellige barbecue avond met een dessert. Laat de barbecue nog even aan staan want deze perziken houden er van om nog even gegrild te worden. De perziken wrijf je in met een beetje honing, voordat je ze op het rooster plaatst. De perziken zijn klaar als er mooie grill strepen te zien zijn.

Het mascarpone mengsel wat bij de perziken geserveerd wordt, kun je gerust al eerder klaar maken zodat je tijdens de barbecue enkel nog de perziken hoeft te grillen. Maak het af met wat lekkere suikerpinda’s.

Details

Personen

4

Tijd

20 minuten

Extra's

Mixer

Ingrediënten

  • 4 perziken

  • 1 el honing

  • 200 ml slagroom

  • 100 gr mascarpone

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 4 el suikerpinda’s

Bereidingswijze

  • Zorg dat de barbecue op een goede temperatuur is.
  • Halveer de perziken en verwijder de pit. Wrijf de perziken aan de binnenzijde in met honing en leg ze met de honingzijde op het rooster. Grill de perziken in ongeveer 5 minuten gaar. Zodra de grillstrepen duidelijk op de perzik te zien zijn, zijn ze klaar om op gegeten te worden.
  • Klop de slagroom samen met de vanillesuiker tot deze bijna stijf is. Schep vervolgens de mascarpone erbij en mix het nog kort door.
  • Hak de suikerpinda’s grof.
  • Serveer 2 stukken perzik per persoon met een flinke klodder mascarpone en maak het af een beetje extra honing en verdeel de suikerpinda’s.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*