Italiaanse hartige taart met kip

Hartige Italiaanse taart met kip

Ik was nog opzoek naar een quiche voor bij de (Paas) brunch. Toen ik een familierecept tegen kwam in mijn kookschrift. Deze Italiaanse hartige taart had ik al zo lang niet meer gehad, ik was het al haast vergeten. De taart is fris van smaak door de citroenrasp wat er in wordt gebruikt.

Details

Personen

4-6

Tijd

30 min. + 40 min. oventijd

Extra's

Quichevorm of springvorm 24 cm met bakpapier

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg hartige taart (ontdooit)

  • 400 gr kipfilet

  • 1 citroen

  • 3 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 el (ongezouten) roomboter

  • 100 gr geraspte mozzarella

  • 250 ml slagroom

  • 4 eieren

  • 1 el salie

  • 1 el rozemarijn

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de uien en knoflook in plakjes en de kipfilet in reepjes.
  • Verhit de helft van de boter in de pan en bak de kipreepjes rondom bruin. Laat de kip niet te lang op het vuur staan. De kip gaart nog verder in de oven. Haal de kip uit de pan en gebruik dezelfde pan voor het stoven van de ui en knoflook, zo’n 10 minuten. Voeg eerst de andere helft van de boter toe voordat je de ui en knoflook toevoegt.
  • Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg en zorg dat de naden goed aansluiten.
  • Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg de kipreepjes hierboven op.
  • Rasp de schil van de citroen en doe de rasp samen met de slagroom, mozzarella, de eieren, salie, rozemarijn en een snufje zout en peper in een kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Schenk het roommengsel over de kip heen.
  • Bak de hartige taart in 40 minuten gaar.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*