Griekse_yoghurttaart_met_perzik topping

Griekse yoghurttaart met perzik topping

Deze Griekse yoghurttaart met perzik topping zal dit jaar “het spektakelstuk” bij onze Paasbrunch zijn. Het fijne van deze taart is, hij hoef niet in de oven. Kun je die weer vrij houden voor het afbakken van broodjes of een lekkere quiche. Houd er rekening mee dat de taart 2,5 uur moet opstijven in de koelkast.

Ik heb de taart speciaal voor Pasen gedecoreerd met wat extra slagroom en kleine chocolade eitjes met een suikerlaagje. Deze Griekse yoghurttaart is fris van smaak met een lekkere perzik topping. Deze taart is trouwens niet speciaal voor Pasen, hij smaakt net zo lekker op een zonnige lentedag.

Details

Personen

8

Tijd

30 min. + <br>2,5 uur in de koelkast

Extra's

Springvorm 24 cm, bakpapier

Ingrediënten

  • 1 pak bastognekoekjes

  • 1 groot blik perziken (bewaar het sap)

  • 500 ml Griekse yoghurt

  • 250 ml slagroom

  • 150 gr boter

  • 12 blaadjes gelatine

  • 8 el suiker

  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

  • Bekleed de springvorm met een stuk bakpapier.
  • Maak van de koekjes kruimels door middel van een keukenmachine of doe de koekjes in een diepvrieszakje en plet ze dan met bijvoorbeeld een deegroller.
  • Smelt de boter in een pannetje en meng vervolgens de boter met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast.
  • Snijd de perziken in kleine stukjes. Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Verwarm het perziksap in een steelpannetje, bewaar 5 el sap voor de yoghurt. Knijp de gelatine uit en laat het oplossen in de warme sap. Roer de perzik stukjes er doorheen en zet het even aan de kant zodat het kan afkoelen.
  • Week de overige blaadjes gelatine in koud water.
  • Verwarm 5 el perziksap met 1 el citroensap en 2 el suiker. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het warme sap.
  • Klop de slagroom stijf met 2 el suiker. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, het sapmengsel en de overige suiker toe. Roer dit goed door.
  • Verdeel het roommengsel over de bodem en strijk het glad. Verdeel nu het perzikmengsel eroverheen. Zet de taart 2,5 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
  • Maak je deze taart voor Pasen kun je deze eventueel nog decoreren met toefjes slagroom en paaseitjes.
Griekse_yoghurttaart_met_perzik topping
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*