kip_broccoli_ovenschotel

Broccoli ovenschotel

Deze broccoli ovenschotel is een klassieker van mijn moeder. Een recept wat al jaren in de familie is. Tegenwoordig maak ik het ook voor mijn eigen gezin. Het is niet helemaal vers maar wel heel lekker. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een kant en klaar blikje kippenragout. De ingrediënten hoeven maar kort op het vuur en gaan dan de ovenschaal in. Het is een heerlijk romige saus met een lekker laagje van kaas er bovenop. Zelf serveer ik deze broccoli schotel met (zilvervlies)rijst erbij.

Soms doen wij in de avond nog even beeldbellen met oma en dan vragen mijn dochters “Wat heb je vanavond gegeten?” Dan zegt oma “Broccolischotel” en roepen wij in koor wij ook!! Het is dus een klassieker voor jong en oud. Ook als je niet zo een broccoli fan bent is het samen met de saus echt wel lekker.

Details

Personen

4

Tijd

20 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 2 broccoli’s

  • 500 gr kipfiletblokjes

  • 1 blikje kippenragout

  • 200 gr crème fraiche

  • 50 gr geraspte kaas

  • 1 tl kerriepoeder

  • Rijst naar keuze

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in een pan met water. Zodra het water kookt, kook je de broccoli in 3 minuten beetgaar.
  • Doe een beetje boter in de pan en bak de kipfilet met een beetje zout en peper goudbruin.
  • Doe de kippenragout samen met de crème fraiche en de kerriepoeder in een steelpannetje. Breng het aan de kook en roer de ingrediënten goed door elkaar.
  • Doe de broccoli in een ovenschaal en plaats de kipfilet er boven op. Verdeel nu het kippenragout mengsel er overheen en maak af met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven en kook ondertussen de rijst gaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*