Een aantal jaren geleden liep ik 5 maanden stage in Valencia. Ondanks dat er dagelijks met liefde voor ons werd gekookt lag er een pizzeria in de buurt van het park. Ik ging hier samen met mijn vriendinnetje zeker 2 keer per week eten. Wij waren helemaal gek op de geitenkaassalade die er werd geserveerd en wij hebben bij thuiskomst dit gerecht zelf weten na te maken. Ik serveer de salade soms als voorgerecht op een groot bord waarbij alle gasten dan een stuk salade kunnen opscheppen. Maar ik eet dit ook wel eens als maaltijdsalade met een lekker broodje erbij. Door de balsamico-strepen ziet de salade er al snel spectaculair uit.
Details
4
20 min.
Ingrediënten
1 zak gemengde sla
8 plakken ontbijtspek
100 gr geitenkaas met honing
2 doosjes rozijnen
3 el walnoten
Balsamico crème
Honing
Olijfolie extra vierge
Zout & peper
Bereidingswijze
- Bak de spek kort in een koekenpan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snijd de geitenkaasplakjes in kleine stukjes en hak de walnoot in groffe stukken.
- Neem een groot bord en doe de sla op het bord. Verdeel de spek, de geitenkaassalade, walnoten en rozijnen over de sla.
- Strooi een beetje zout en peper over de sla en begin vervolgens met de dressing. Ik neem de honing en begin het al schenkend over het bord te verdelen. Vervolgens de olijfolie. Voor salades heb ik een olijfolie op spraybasis zodat dit goed verdeeld wordt in plaats van op een plek. Als finishing touch begin je met het verdelen van de balsamico crème. Je kunt heel snel achter elkaar mooie strepen over de salade maken.