Citroen_Soep

Kippensoep met een vleugje citroen

Ik kwam al vaker op Amerikaanse foodblogs de ”Lemon Chicken Soup” tegen. Kippensoep zou je mij dagelijks kunnen voor zetten. Maar kippensoep met citroen? Zou dit wel lekker zijn? Ik was zeer nieuwsgierig naar deze smaakcombinatie. Ik was bang dat de citroensmaak de overhand zou krijgen. Maar deze angst was niet nodig want de soep is juist erg lekker. De kippensoep is lekker goed gevuld met kip, rijst en groenten. Maak er een lekker broodje bij en je hebt een volledige maaltijd.

Ik ga deze soep serveren bij de Paasbrunch. Waarom weet ik niet maar als ik aan Paasrecepten denk dan is het eerste ingrediënt wat bij mij opkomt citroen. Mijn jongste dochter is ook dol op soep en heeft deze soep letterlijk opgeslurpt. Een succes voor jong en oud.

Details

Personen

6

Tijd

60 min.

Extra’s

Rasp

Ingrediënten

  • 2 kipfilets

  • 100 gr rijst

  • 2 stengels bleekselderij

  • 2 winterpenen

  • 1 citroen

  • 1 ui

  • 1 tl tijm

  • 1,5 liter kippenbouillon

  • 1 klontje boter

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, rasp de citroen (bewaar de citroen voor het sap) en snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
  • Doe een klontje boter in de pan en bak de ui glazig samen met de tijm en de citroenrasp. Voeg de bleekselderij en de wortel toe. Laat dit ongeveer 10 minuten stoven.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de kipfilets in zijn geheel toe. Laat de soep 30 minuten op een laag vuur koken.
  • Haal de kip uit de soep en trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot dat je reepjes hebt. Doe de kip vervolgens terug in de pan.
  • Voeg de rijst en de sap van een halve citroen bij de soep en laat het nog zo’n 15 minuten zachtjes koken.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*