Bruschetta_met_Tagliata_di_manzo_3

Bruschetta met Tagliata di manzo

Heb je misschien al op mijn pagina het recept voor Tagliata di manzo gezien? Dan heb je ook kunnen lezen dat dit een van mijn lievelingsrecepten is! Tevens maakt mijn man dit gerecht altijd klaar omdat hij het vlees perfect weet te garen. Ik dacht; wat als je nu eens dit lekkere stukje entrecote op een brushetta broodje maakt? Nou ik heb het uitgetest en dit is echt fantastisch! Ik heb deze keer het vlees en het brood gegrild op de barbecue. Maar het kan ook prima in een grillpan op het fornuis. Wij houden erg van barbecuen maar zijn de worst en hamburger een beetje zat. Wij maken dan nu liever een 3-gangen menu in de buitenlucht. Deze bruschetta met Tagliata di manzo is dan ook de perfecte starter van jou 3-gangen barbecue menu. Buon appetito!

Details

Aantal

8 bruschetta's

Tijd

20 min.

Extra's

Barbecue of grillpan, alluminiumfolie, zeefje, rasp,

Ingrediënten

  • 1 ciabatta of rustiek stokbrood

  • 200 gr entrecote of biefstuk

  • 1 citroen

  • 6 el olijfolie

  • 3 tenen knoflook

  • 30 gr rucola

  • 1 takje verse rozemarijn

  • 50 gr Parmezaanse kaas snippers

  • Zeezout & zwarte peper

Bereidingswijze

  • Haal het vlees uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen. Mocht je het vlees op de barbecue bereiden zorg er dan voor dat deze al is voorverwarmd. Bereid je het vlees in de grillpan verwarm je de oven voor op 150 graden.
  • Snijd het brood schuin af in 8 mooie stukken. Wrijf het brood met een kwast in met een beetje olijfolie. Leg de broodjes op de barbecue en zorg dat ze mooi goudbruin gegrilld worden. Of je plaatst de broodjes even in de grillpan. Als de broodjes van de barbecue / grillpan klaar zijn snijd je een teentje knoflook door midden en wrijf je de broodjes nu ze nog warm zijn even in met de knoflook.
  • Wrijf het vlees aan beide kanten in met zout, peper en een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat de barbecue / grillpan goed op temperatuur is en schroei het vlees aan beide kanten goed dicht. Haal het vlees meteen uit de pan / barbecue en vouw het in de aluminiumfolie. Plaats het vlees in de aluminiumfolie in een ovenschaal en laat het vlees nog 5 minuten in de oven staan. Of draai het vuur van je gasbarbecue klein en leg het vlees in de folie nog even terug op de barbecue. Als je het op deze manier doet is je vlees rosé van kleur.
  • Schenk 4 el olijfolie in een pannetje en voeg de 2 tenen knoflook en het rozemarijn takje toe. Laat dit op een zacht vuurtje staan, de knoflook mag niet bruin worden. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van een halve citroen bij het olijfoliemengsel. Schenk de warme dressing door een metalen zeefje.
  • Haal het vlees van de barbecue of uit de oven en laat het nog heel even rusten voordat je het in mooie dunne plakjes gaat snijden.
  • Verdeel de rucola boven op de bruschetta broodjes. Plaats hier bovenop het vlees en strooi de Parmezaanse kaas snippers er over heen. Ten slotte sprenkel je de olijfolie over de bruschetta’s.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*