Gemarineerde feta van de barbecue

Gemarineerde feta van de barbecue

Deze gemarineerde feta van de barbecue serveer je als starter van jou barbecue avond. Deze feta share je met je gasten en eet je samen met een lekker broodje. Je hebt dit leuke gerechtje zo gemaakt en het ziet er meteen speciaal uit.

De feta moet eerst even in de marinade in de koelkast gezet worden zodat de smaken goed in de feta kaas kunnen trekken. Het is wel belangrijk dat je een barbecue met een deksel of kap hebt voor het garen van de feta. Als de feta van de barbecue af komt maak je het nog af met een paar ingrediënten die je vooraf al gesneden hebt. Je kunt de finishing touch gewoon aan tafel afmaken.

Details

Personen

4

Tijd

15 minuten + 30 minuten koelkast tijd

Extra's

Aluminiumfolie, BBQ

Ingrediënten

  • 1 plak feta 150 gr

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 snufje chilipoeder

  • 1 el tijm

  • 2 el verse peterselie

  • 4 el olijfolie

  • 3 el zwarte olijvenringetjes

Bereidingswijze

  • Meng de olijfolie met de paprikapoeder, tijm en een snufje chilipoeder.
  • Leg de feta in een diep bord of in een kommetje. Giet het olijfoliemengsel over de feta en laat de feta ongeveer 30 minuten marineren. Zet het in de koelkast en bedek het met aluminiumfolie.
  • Plaats een stuk aluminiumfolie op de barbecue en plaats hier de feta bovenop. Rooster de feta ongeveer 5 minuten tot deze een beetje zacht is. Bewaar het kommetje waar je de feta in gemarineerd hebt.
  • Zodra de feta klaar is leg je deze op een bord en verdeel de olijven en de peterselie. Besprenkel nu met de overgebleven olijfolie (van de marinade).

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*