Sushi salade met kip en avocadocremé

Ohh jongens wat mis ik de tijd dat ik sushi ging eten met vriendinnen, gezellig in een restaurant. Ja, je leest het goed met vriendinnen want mijn man is niet perse een grote sushi liefhebber. Hoe dan? Hij houdt niet van vis en ik heb deze sushi salade dan ook helemaal afgestemd aan zijn wensen. I don’t care, want ik vind hem heerlijk.

In de lockdown heb ik wel een paar keer sushi laten bezorgen maar toch mis ik dan de sfeer, de gezelligheid en iemand die de afwas voor je doet. Mijn lievelings sushi restaurant heeft een sushirol genaamd ” Mexican Chicken”. Ik heb mij voor deze sushi salade laten inspireren door Motown maar er toch mijn eigen touch aangegeven.

Deze sushi salade is ook perfect mee te nemen voor de picknick of als je een keer de boterhammen zat bent kun je er een hele speciale lunch van maken.

Details

Personen

2

Tijd

30 min. + 30 min. in de koelkast

Extra's

Staafmixer

Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst

  • 2 el rijstazijn

  • 300 gr kipfiletblokjes

  • 2 el sojasaus

  • 2 el honing

  • 0,5 komkommer

  • 1 avocado

  • 2 el cremé fraiche

  • 0,5 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 2 el sweet chili saus

  • 2 el gebakken uitjes

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Eerst zet je de kip in de marinade. Meng de kipfilet met de sojasaus, honing en een beetje zout en peper. Zet de kip 30 minuten in de koelkast. Omdat het toch ook nog een tijdje duurt voordat de sushi rijst klaar is kun je meteen door met de volgende stap.
  • Zet een pan met water op het vuur en kook de sushirijst volgens de verpakking gaar. Zodra de rijst klaar is schud je het water af en sprenkel je de rijstazijn over de rijst en roer je dit even door. Laat de rijst nog 15 minuten in de pan rusten met de deksel erop. Haal vervolgens de deksel van de pan zodat de rijst kan afkoelen.
  • Doe het vruchtvlees van de avocado in kom. Voeg de cremé fraiche, citroensap, olijfolie en een beetje zout en peper toe. Mix het geheel tot een gladde massa.
  • Bak de kipblokjes gaar en laat ze vervolgens afkoelen tot dat ze lauwwarm zijn.
  • Snijd de komkommer in kleine stukjes.
  • Verdeel de rijst over de borden. Voeg dan de komkommer en de kipblokjes toe. Plaats de avocadocreme er boven op en verdeel de gebakken uitjes. Sluit af met de sweet chili saus.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*