Mexicaanse_frittata_1

Mexicaanse frittata uit de oven

Deze Mexicaanse frittata is ontzettend makkelijk te maken en bevat ook nog eens weinig koolhydraten. Ik merk dat het steeds populairder wordt om minder koolhydraten te nuttigen. Zelf is dit ook iets wat ik geregeld doe. En zeg nu zelf dit is toch helemaal geen straf om te moeten eten? Maak er nog een groene salade bij en je hebt een volledige maaltijd op tafel staan.

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 30 min. oventijd

Extra's

Quichevorm

Ingrediënten

  • 5 eieren

  • 300 gr gemengd gehakt

  • 1 el Mexicaanse gehaktkruiden

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 1 klein blikje mais

  • 1 lente-uitje in ringetjes gesneden

  • 100 ml kookroom

  • 50 gr geraspte (cheddar) kaas

  • 1 tl sambal

  • Klontje boter

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een klontje boter in de pan en bak het gehakt samen met de Mexicaanse gehaktkruiden. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de mais toe en laat nog even een paar minuten zachtjes sudderen.
  • Klop in een kom de eieren los en meng met de sambal, kookroom en een snufje zout en peper.
  • Doe het gehaktmengsel in de quichevorm. Schenk de eieren er overheen en strooi tot slot de lente-ui en de geraspte kaas erover.
  • Bak de frittata in 25 minuten gaar in de oven.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*