Blt bowl_2

BLT Bowl

Ik zie het regelmatig voorbij komen als ik op zoek ben naar kookinspiratie. Lekker eten uit “een bowl”(kom). Op de een of andere manier voelt het comfortabel aan want dit is echt zo’n gerecht waar je mee op de bank kunt ploffen. Er hoeft niet perse met mes en vork gegeten te worden. Gewoon lekker lepelen uit “je bowl”. Dit gerecht is ook perfect voor degene die panisch worden als hun eten door elkaar ligt op het bord. Zoals mijn dochter hihi. Elk ingrediënt wordt netjes opgemaakt in een eigen denkbeeldig vakje.

Ik zit weer even in een koolhydraat beperkte periode en moest plotseling aan het broodje BLT van Subway denken. Hier had ik zo’n zin in maar ik wilde niet de extra koolhydraten van het brood binnen krijgen. Nu zitten alle ingrediënten in een bowl verwerkt en heb ik er nog een beetje mijn eigen draai aangegeven.

Details

Personen

2

Tijd

30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr kipfiletblokjes

  • 6 plakjes ontbijtspek

  • 2 tomaten

  • 1 avocado

  • 2 stengels lente ui

  • Klein zakje ijsbergsla

  • 2 el mayonaise

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl peterselie

  • 1 tl uienpoeder

  • Scheutje citroensap

  • Scheutje water

  • Zout & Peper

Bereidingswijze

  • Bak het spek met een scheutje olie in een koekenpan. Bak het ongeveer 3 minuten tot dat het knapperig begint te worden. Laat de spek vervolgens uitlekken op een keukenpapier. Laat de koekenpan nog even staan voor het bakken van de kip.
  • Kruid de kipfilet met een beetje zout en peper en bak de kip gaar in de pan waar het spek in gebakken is. Laat de kip vervolgens afkoelen.
  • Snijd de avocado en de tomaten in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes.
  • Verdeel de sla, avocado, tomaten, lente ui, spek en kipfilet over 2 bowls.
  • Doe de mayonaise in een kommetje. Voeg de paprikapoeder, uienpoeder, peterselie, scheutje citroensap, scheutje water en een snufje zout en peper toe. Meng de dressing goed door elkaar. Serveer de dressing bij de salade.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*