Blauwe bessen kruimel gebak

Blauwe bessen kruimel gebak

Nadat wij met de kinderen een bezoekje hadden gebracht aan een blauwe bessen plantage in de buurt en wij met 2 kilo blauwe bessen naar huis gingen, werd ik creatief beïnvloed en kwam het ene naar het andere recept in mijn hoofd omhoog. Een zomers gebakje met blauwe bessen is altijd een goed idee en mijn dochters zijn dol op kruimelvlaai. Dus zo ontstonden deze blauwe bessen kruimel gebakjes.

Ik heb een langwerpige springvorm gebruikt waardoor er vierkante gebakjes uitgesneden kunnen worden.

Details

Aantal

12 stukken

Tijd

30 min. + 50 min. oventijd

Extra’s

Bakvorm + bakpapier

Ingrediënten

  • 350 gr blauwe bessen

  • 250 gr bloem + 100 gr extra

  • 150 gr suiker + 45 gr extra

  • 125 gr boter + 60 gr extra (op kamertemperatuur)

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille extract

  • 2 el honing

  • 1 ei

  • 1 el citroensap

  • 1 el Allesbinder

  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Doe 250 gram bloem, 150 gr suiker, bakpoeder en een snufje zout in een mengkom en roer even door. Snijd 125 gr boter in kleinere stukjes. Ik doe de boter heel kort in de magnetron zodat het lekker zacht is. Voeg de boter bij het bloem samen met het ei en de vanille extract en begin met het met je handen te kneden totdat je een mooie bol deeg hebt. Verdeel het deeg over de springvorm en druk eventueel aan met de bolle zijde van een lepel.
  • Meng de blauwe bessen met de honing, citroensap en een eetlepel Allesbinder. Plaats de blauwe bessen bovenop het deeg.
  • Nu hoef je enkel nog de kruimels te maken voor bovenop. Doe de overige 100 gr bloem en 45 gr suiker in een kom en roer even door. Snijd de laatste 60 gr boter in kleine stukjes en voeg bij het bloem. Kneed het met je handen tot een kruimelig deeg en plaats de kruimels bovenop de blauwe bessen.
  • Plaats de bakvorm in de oven en bak het in 45 – 50 minuten gaar.
Blauwe bessen gebak
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*