Spaghetti_al_limone_con_gamberi_2

Spaghetti al Limone con Gamberi

Ik had het recept ook wel citroen spaghetti met gamba’s kunnen noemen maar nu zeg toch zelf dit klinkt toch een stuk leuker “Spaghetti al Limone con Gamberi”. Deze frisse spaghetti wordt gemaakt met zeer weinig ingrediënten. Ik gebruik gepelde gamba’s voor de spaghetti. Zo’n staartje ziet er leuk uit maar praktisch is het niet.

Op warme dagen houd ik niet zo van warm eten. Maar door dat er op deze spaghetti geen dikke saus zit voelt dit als een lichte maaltijd en eet ik dit het liefste iedere dag. Voordat je begint met eten strooi je er wat Parmezaanse kaas overheen. Dit is echt een lekkere combi. Verder houd ik er in de zomer van om allerlei kleuren servies te gebruiken. Schep de spaghetti in een mooie schaal. Dit ziet er toch 10 keer leuker uit dan een pan op tafel. Serveer er een groene salade bij of grill wat courgette en paprika voor wat extra vitamines.

Details

Personen

2

Tijd

20 min.

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti

  • 200 gr garnalen of gamba’s

  • 1 grote citroen

  • 75 ml olijfolie

  • Geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 el peterselie

  • Zeezout & zwarte peper

Bereidingswijze

  • Zet een pan met water op het vuur, voeg er wat zout aan toe en kook de spaghetti. Je moet de spaghetti iets korter koken dan op de verpakking staat. De spaghetti zal namelijk nog nagaren zodra deze bij de citroen is toegevoegd. Mijn spaghetti moest volgens de verpakking 8 minuten koken maar ik heb maar 6 minuten toegepast. Let op het water van de spaghetti moet even bewaard blijven. Dus schep de spaghetti er met een spatel uit in plaats van af te gieten.
  • Doe de olijfolie in een koekenpan en zet aan op een zacht vuur. Rasp de schil van de gehele citroen en voeg deze aan de olie toe. Knijp nu het sap van een halve citroen uit en voeg deze er aan toe. Mochten er geen grote citroenen te vinden zijn in de winkel gebruik dan 2 kleine citroenen. Houd de citroenolie op je kleinste vuur warm.
  • Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen in ongeveer 3 minuten gaar.
  • Schep nu de spaghetti bij de citroenolie. Schep er een halve soeplepel kookvocht aan toe en blijf roeren in de pan. De spaghetti zal het vocht opnemen. Proef ondertussen een keer en misschien moet er nog wat extra kookvocht aan toegevoegd worden. Bestrooi de spaghetti met wat zeezout en zwarte peper. Roer de garnalen er doorheen. Serveer de spaghetti op een mooie schaal en strooi er nog een beetje peterselie overheen. Zorg voor een bakje geraspte Parmezaanse kaas op tafel zodat iedereen kan pakken wat hij wilt. Buon appetito! 
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*