Mexicaanse salade

Mexicaanse salade

Met deze zomerse temperaturen zijn al vele salades bij ons thuis voorbij gekomen. Nooit gedacht dat ik met 2 jonge kinderen een salade zou kunnen eten. Zij waren er dol op, de sla werd zelfs compleet opgegeten. Misschien komt het alleen door de tortillachips die er tussen zit maar deze Mexicaanse salade was echt een succes. Ik werd geïnspireerd door het lezen van de Miljuschka zomer magazine wat bomvol met Mexicaanse recepten zit. Ik heb alleen een hekel aan bonen dus ik heb er een variant van gemaakt waar je mij ook een plezier mee kunt doen.

Details

Personen

2

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • Zakje gemengde sla

  • 150 gr gegaarde kipfilet sweet chili

  • Tortilla chips

  • 1 blikje crispy mais

  • 1 rode ui

  • 1 avocado

  • Sweet chili saus

Ingrediënten voor de dressing

  • 3 el olijfolie extra vierge

  • 1 el honing

  • Scheutje citroensap

  • Snufje paprikapoeder

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd de avocado in blokjes en de rode ui in reepjes.
  • Doe de sla op je schaal of bord. Verdeel dan de avocado, mais, sweet chili kip en rode ui er boven op.
  • Doe de ingrediënten van de dressing bij elkaar en schenk deze over de salade.
  • Breek de tortilla chips en verdeel deze over de salade. Als laatste schenk je er wat sweet chili saus overheen. Naar wens kun je nog wat extra tortillachips in een bakje doen met wat sweet chili saus als dipsaus.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*