Blauwe bessen brood met witte chocolade en banaan

Blauwe bessen brood met witte chocolade en banaan

Ik ben meer een type wat geniet van hartige lekkernijen dan van zoet, maar als er een zoete lekkernij is waar ik ontzettend van hou dan is het dit blauwe bessen brood met witte chocolade en banaan. Ik had alle ingrediënten in huis enkel had ik niet voldoende blauwe bessen. Maar om alleen hiervoor speciaal naar de winkel te gaan daar had ik geen zin in. Bleek dat ik nog een doosje blauwe bessen in de diepvries had liggen, dit werkte ook perfect. Ik heb de blauwe bessen gewoon bevroren onder het beslag kunnen roeren.

Door de banaan is het een zeer smeuïg brood. De toevoeging van de witte chocolade is hemels. Lekker bij een kopje thee of koffie. Ook de kinderen werden zeer gelukkig van het brood er bleef geen kruimel over.

Details

Aantal

12 plakken

Tijd

30 min. + 60 min. oventijd

Extra's

Cakevorm + mixer + bakpapier

Ingrediënten

  • 150 (verse) blauwe bessen

  • 100 gr witte chocolade

  • 4 rijpe bananen

  • 250 gr bloem

  • 125 gr boter

  • 175 gr suiker

  • 70 ml melk

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille extract

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • Boter voor het invetten van de bakvorm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met boter en plaats er een stuk bakpapier in. Ik heb deze iets kleiner geknipt zodat het enkel de onderzijde van de bakvorm bekleed. Het bakpapier is namelijk een handige tool op het brood uit de vorm te tillen.
  • Smelt de boter in een pannetje. Doe deze in een kom en mix kort de suiker erdoor heen. Voeg een voor een de eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  • Schenk de melk en het vanille extract door het deeg en roer dit onder elkaar.
  • Voeg vervolgens het meel, het bakpoeder en een snufje zout erbij. Het meel doe ik altijd eerst even door de zeef. Vraag mij niet waarom dit heeft mijn oma mij vroeger geleerd en ik ben het zo altijd blijven doen :). Mix alles kort door elkaar.
  • Snijd de witte chocolade in grove stukjes met een hakmes. Prak 3 bananen met een vork. Voeg de witte chocolade, de geprakte banaan en de blauwe bessen bij het deeg. Roer alles goed om.
  • Doe het deeg in de cakevorm en snijd de laatste banaan in de lengte door de helft. De banaan leg je bovenop het deeg met de bolle kant naar beneden.
  • Het blauwe bessen brood moet 60-65 minuten in de oven. Zodra de oven klaar is laat je het brood 10 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Door middel van het bakpapier kun je deze er zo uit trekken.

 

2 Comments

  1. Kan dit brood ingevroren worden?

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*