Gegrilde groentensalade met burrata

Wij roosteren eigenlijk altijd groenten als wij aan het barbecueën zijn. Meestal kies ik standaard voor paprika’s en courgette. Deze eten we dan warm met een beetje olijfolie en een snufje zeezout. Deze keer heb ik er voor gekozen om van deze gegrilde groenten een salade te maken met een flinke bol Burrata in het midden. Burrata is een Italiaanse kaassoort. Het ziet er uit als een reuze bol mozzarella maar in het midden is hij zeer romig. Over de salade zit een heerlijke dressing gemaakt van olijfolie, olijven en kappertjes.

Het fijne is dat alles op de barbecue kan worden bereid en dit kan perfect tussendoor als je al aan tafel zit. Deze gegrilde groentensalade met burrata is een perfect bijgerecht voor bij de barbecue. Maar je kunt deze gegrilde groentensalade ook serveren bij de pasta of als low carb meal met een stukje vlees of vis.

Details

Personen

4

Tijd

30 minuten

Extra's

BBQ of grillpan

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 1 aubergine

  • 2 rode paprika’s

  • 1 teentje knoflook

  • 1 bol burrata

  • 75 gr zwarte olijven gesneden in ringetjes

  • 1 el kappertjes

  • 4 el olijfolie + 100 ml olijfolie voor de dressing

  • 2 el balsamicoazijn

  • Zeezout & zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette en de aubergine is langwerpige dunne plakken. Snijd de paprika’s in grove repen.
  • Wrijf met een bakkwast de groenten in met olijfolie en strooi er wat zeezout en zwarte peper overheen.
  • Zorg ervoor dat de barbecue of grillpan op temperatuur is. Grill vervolgens de groenten goudbruin.
  • Het maken van de dressing: Doe de olijven en de kappertjes in een kommetje. Snijd het teentje knoflook fijn en doe deze erbij. Voeg vervolgens 100 ml olijfolie, 2 el balsamicoazijn en een snufje zout en peper toe.
  • Doe de groenten in een kom. Leg de bol burrata in het midden en verdeel de dressing over de groenten heen.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*