Broodjes van de barbecue

Broodjes van de barbecue

Deze lekkere broodjes maak je gewoon op het rooster van je barbecue. Het deeg maak je in nog geen 5 minuten tijd. Het deeg hoeft niet te rijzen en deze broodjes zijn ook nog eens binnen 10 minuten klaar. Zodat jij nog meer tijd hebt om van het buitenleven te genieten.

Als je de broodjes van de barbecue afhaalt wrijf je ze met een bakkwast in met een zelfgemaakte kruidenolie. Niks is lekkerder dan een warm vers broodje. Laat het stokbrood maar achterwege die heb je vanaf nu niet meer nodig. Je hebt wel een barbecue met een deksel of kap nodig voor het garen van het deeg.

Details

Aantal

10 broodjes

Tijd

20 min.

Extra's

Bakkwast

Ingrediënten

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel

  • 200 ml volle yoghurt

  • 1 tl rozemarijn

  • 2 el verse peterselie

  • 1 tl zout

  • 1 teentje knoflook

  • 4 el olijfolie

  • Bloem om de broodjes te bestuiven

  • Zeezout

  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Zorg ervoor dat de barbecue op goede temperatuur is.
  • Doe het bakmeel samen met de yoghurt, rozemarijn en 1 tl zout in een kom. Meng alles met je handen goed door elkaar en kneed het tot een samenhangend deeg. Het is een vrij plakkerig deeg.
  • Maak er vervolgens 10 platte broodjes van. Doe wat bloem aan je handen en wrijf de broodjes hier mee in. Leg ze vervolgens 8 – 10 minuten op de barbecue.
  • Maak ondertussen het kruidenmengsel. Snijd het teentje knoflook zo klein en fijn mogelijk. Voeg hier de olijfolie, peterselie, peper en zeezout aan toe. Zodra de de broodjes van de barbecue afkomen bestrijk je met een bakkwast de broodjes in met het kruidenmengsel.
 

One Comment

  1. Saved as a favorite, I love your website!

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*