Bananencake_met_gekarameliseerde_pecannoten

Bananencake met gekarameliseerde pecannoten

Op vrijdagmiddag bak ik meestal iets lekkers voor in het weekend. Deze keer heb ik een bananencake gemaakt met als finishing touch gekarameliseerde pecannoten. De pecannoten heb ik over de bovenzijde van de cake verdeeld. Eerst denk je misschien “die noten blijven nooit liggen”. Maar als de karamel begint af te koelen, blijft het aan de cake plakken.

Details

Hoeveelheid

10 plakken

Tijd

20 min. + 60 min. oventijd

Extra's

Cakevorm

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten pecannoten

  • 260 gr bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 115 gr boter + 10 gr extra voor de pecannoten

  • 165 gr bruine basterdsuiker + 1,5 el extra voor de pecannoten

  • 2 eieren

  • 4 bananen

  • 1 tl kaneel + 0,5 tl extra voor de pecannoten

  • 1,5 el honing

  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng in een kom de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout.
  • Doe de boter in een pannetje en smelt het op klein vuur. Snijd intussen de bananen in kleine stukjes.
  • Doe de boter, basterdsuiker, eieren, de bananen en de kaneel toe aan het bloem mengsel. Roer alles goed door elkaar.
  • Zorg ervoor dat de cakevorm goed is ingevet. Giet vervolgens het beslag in  de cakevorm. Zet de cakevorm vervolgens 60 minuten in de oven.
  • Zodra de cake klaar is, laat je hem 30 minuten afkoelen.
  • Je gaat pas met de noten aan de slag als de cake bijna is afgekoeld. Deze blijven namelijk het beste plakken als de caramel nog een klein beetje vloeibaar is.
  • Smelt de boter op een middelhoog vuur. Voeg de basterdsuiker en de honing toe tot het geheel oplost. Let op, de suiker mag niet verbranden anders krijg je een bittere smaak. Doe nu de kaneel erbij en roer vervolgens de noten doorheen.
  • Verdeel nu de noten over de bovenzijde van de cake.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*