Een lekker simpel gerecht wat snel op tafel staat. Om van deze gevulde puntpaprika’s een complete maaltijd te maken, kun je er eventueel wat rijst bij koken.
Details
Personen
4
Tijd
20 min. + 20 min. oventijd
Ingrediënten
1 sjalotje
350 gr half om half gehakt
4 puntpaprika’s
0,5 blik tomatenblokjes
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
100 ml runderbouillon
150 gr geraspte cheddar kaas
Sweet chilisaus
Scheutje olijfolie
Zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe een scheutje olie in de pan en bak het sjalotje op een laag vuur, ongeveer 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg het gehakt toe samen met de oregano, paprikapoeder en een beetje zout en peper.
- Zodra het gehakt rul is, schenk je de bouillon en de tomaten erbij. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur omlaag. Laat het 20 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Leg ze vervolgens in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel het gehakt over de paprika’s en schenk op elke paprika een scheutje chilisaus. Bedek de paprika’s met de cheddar kaas en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.