Kip_in_champignonsaus

Kip in champignonsaus

Toen wij beiden nog fulltime werkten en vaak pas laat thuis waren, haalden wij wel eens kant en klare kip in saus bij een poelier in de buurt. Wij hoefden dan enkel snel wat rijst te koken en wat komkommerschijfjes te snijden. En voila, heel snel een lekkere maaltijd op tafel. Nu heb ik zelf een beetje geëxperimenteerd en dit recept is exact de saus van de poelier. Je raadt het al, tegenwoordig maak ik hem alleen nog maar zelf ;).

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 500 gr kipfiletblokjes

  • 1 ui

  • 250 gr champignons

  • 30 gr boter + een beetje voor het bakken van de kip

  • 125 gr crème fraîche

  • 250 ml slagroom

  • 0,5 blokje kippenbouillon

  • 1 el ketjap manis

  • 1 el sojasaus

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verhit een beetje boter in een pan en bak de kip met een snufje zout en peper goudbruin.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • Haal de kip uit de pan en gebruik dezelfde pan voor het maken van de saus. Smelt de boter in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en verkruimel het bouillonblokje.
  • Zodra de champignons klaar zijn, doe je de kipfilet terug in de pan.
  • Voeg de slagroom en de crème fraîche toe en breng het aan de kook.
  • Draai het vuur laag en voeg de ketjap en soja toe. Laat het vervolgens nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus eventueel nog iets dikker met een beetje allesbinder.

 

2 Comments

  1. Marleen Heynen

    Ha N, erg lekker😀 omdet eine vanne 4 ut waal vonj gaon höb ich ut mit Goed gewaardeerd. Veur mich woor ut perfect👍🏼

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*