Courgette_carbonara

Courgette carbonara

Op zoek naar een gerecht dat weinig koolhydraten bevat? Dan kan ik je deze courgette carbonara aanbevelen. De courgette wordt uitgehold en alvast even in de oven gezet. Zo kun jij ondertussen verder met het maken van de carbonara saus.

De courgette wordt vervolgens gevuld met de carbonara saus. Doordat je een hele courgette per persoon maakt is het niet nodig om hier pasta of rijst bij te serveren. Je hebt hierdoor een volledige maaltijd en nog een groot voordeel, je zit meteen aan de aanbevolen hoeveelheid groenten op een dag.

Details

Personen

2

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 1 ui

  • 125 gr spekreepjes

  • 2 eieren

  • 125 gr crème frãiche

  • 50 gr geraspte kaas

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol het vruchtvlees met een lepel uit. Bewaar vruchtvlees. Doe de courgettes met de binnenzijde naar boven in de ovenschaal. Strooi een snufje zout en peper over de courgettes en zet ze alvast 10 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en snijd het vruchtvlees van de courgette in kleine stukjes.
  • Doe een scheutje olijfolie en bak de spekblokjes krokant. Voeg vervolgens de ui en de courgette toe en bak kort mee.
  • Kluts twee eieren bij de spekjes en blijf roeren tot dat het ei gestold is. Doe nu de crème frãiche erbij en blijf roeren tot dat je een romige saus hebt gekregen. Maak af met flink wat zwarte peper.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de carbonara saus over de courgettes. Verdeel de geraspte kaas er boven op en zet de courgette terug in de oven. De courgettes zijn in 10 minuten klaar.
 

2 Comments

  1. Wel lekker maar oogt een beetje saai op het bord. Daarom zou ik er toch een kleurtje bij gooien. Al waren het maar wat tomatenplakjes

     
    • Hoi Truus, leuk dat je een berichtje achter laat. Je hebt helemaal gelijk. Dit recept moet snel nog een keer over gemaakt worden zodat het er iets meer aangekleed uit ziet. Liefs, N.

       

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*