Appelblondie_4

Appel Kaneel Blondies

Nu het herfstseizoen is aangebroken heb ik echt weer zin om te bakken. Over het algemeen sta ik veel liever in de keuken om te koken en is bakken maar bijzaak. In de herfst proberen wij elke zondag een lekkere wandeling te maken. Daarna maken wij het thuis gezellig met de kids. De meiden zoeken hun sloffen en papa en mama maken een lekkere kopje koffie en een warme chocomel voor de kinderen. Daar hoort dan ook iets lekkers bij. Ik heb de zomerse Blondies met witte chocolade en framboosjes aangepast naar Blondies met een herfsttintje. Appel kaneel Blondies! De geur die zich bij het bakken door het huis verspreid is echt hemels.

Door de appels komt er extra vocht vrij. Deze Blondies zijn daardoor iets zachter dan de Blondies met framboosjes.

Details

Aantal

12 stukken

Tijd

30 min. + 45 min. oventijd

Extra's

Brownie bakblik

Ingrediënten

  • 2 appels bijv. Goudreinet

  • 300 gr bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 180 gr boter

  • 2 eieren

  • 100 gr witte basterdsuiker

  • 100 gr suiker + 50 gr extra

  • 3 tl kaneel

  • 0,5 tl zout

  • Bakspray of boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast de bakvorm in.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes samen met 50 gr suiker en 2 tl kaneel in een kom en meng goed door elkaar.
  • Mix de boter zacht . Voeg de witte basterdsuiker en de 100 gr gewone suiker bij de boter. Mix het geheel zo’n 2 minuten tot het een romig geheel wordt.
  • Doe de eieren een voor een erbij en mix het kort door. Voeg nu de bloem, het zout en de bakpoeder toe.
  • In de kom met de appels was bij mij vocht vrijgekomen. Schud de appelstukjes af voordat je ze met het deeg gaat mengen. Verdeel 3/4 van de appelstukjes door het deeg en bewaar de rest voor de bovenzijde.
  • Verdeel het deeg over de bakvorm. Het is een stug deeg. Je zult even aan de bak moeten om het deeg over de bakvorm verdeeld te krijgen. Verdeel de laatste appelstukjes over de bovenzijde van het beslag en strooi er nog een extra theelepel kaneel overheen.
  • Plaats de bakvorm in de oven en bak de blondie in ongeveer 45 minuten gaar.
Appelblondie_5
 

2 Comments

  1. Marna van Gijzen

    Hallo, vraagje over de bakvorm…
    Kan je ook een andere vorm ervoor gebruiken, of vierkante ovenschaal?

     
    • Hoi Marna, bedankt voor je berichtje. Ik heb het zelf nog nooit in een andere bakvorm gemaakt. Ik denk dat een ovenschaal niet geschikt is om in te bakken. Ik heb de browniebakvorm bij de Hema gekocht. Deze was qua prijs niet zo duur. Liefs N.

       

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*