Griekse_Pastaschotel_1

Griekse Oven Pasta Schotel

Deze Griekse oven pasta schotel was ik een beetje uit het oog verloren. Deze pasta maakte ik namelijk wel eens toen ik nog thuis woonde. Je maakt eerst een kruidige tomatensaus op het vuur en kookt de pasta. Vervolgens gaat dit de oven in met een romige laag boven op. De romige laag wordt gemaakt met Griekse yoghurt en feta. Het recept bestaat uit best veel ingrediënten maar het zijn hoofdzakelijk kruiden waardoor het een lange lijst lijkt.

Details

Personen

4 – 6

Tijd

45 min.

Ingrediënten

  • 600 gr rundergehakt

  • 400 gr penne

  • 3 eieren

  • 400 gr Griekse yoghurt

  • 75 gr feta

  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 400 gr tomatenblokjes

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 tl suiker

  • 2 el peterselie

  • 1 el marjolein

  • 1 tl kaneel

  • 0,5 tl nootmuskaat

  • 2 kruidnagels

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui met de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Roer de suiker, peterselie, marjolein, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper door het gehakt en voeg dan de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat de saus ongeveer 30 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de penne volgens de verpakking en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Brokkel de feta fijn. Doe vervolgens de Griekse yoghurt in een kom en roer de los geklopte eieren en feta er doorheen. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de penne over de ovenschotel. Voeg de tomatensaus over de penne en zorg dat de zijkanten genoeg saus krijgen. Tot slot verdeel je nu de Griekse yoghurt over de tomatensaus en sluit je af met een laag Parmezaanse kaas.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak deze in ongeveer 45 minuten gaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*