Zoete_aardappelsoep_met_tomaat

Zoete aardappelsoep met tomaat

Deze zoete aardappelsoep valt ook bij mijn kinderen zeer in de smaak. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat de soep boordevol groenten zit en de kleintjes hebben het niet eens in de gaten.

Details

Hoeveelheid

6 koppen soep

Tijd

15 min. + 20 min. koken

Extra's

Staafmixer

Ingrediënten

  • 3 tomaten

  • 1 ui

  • 200 gr wortel in blokjes

  • 500 gr zoete aardappel

  • 1 liter water

  • Groente bouillonblokjes voor 1 liter soep

  • 70 gr tomatenpuree

  • 1 a 2 stengels lente-ui

  • Scheutje olijfolie

  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ook deze in blokjes. Rasp de wortels en snijd ze in plakjes.
  • Schenk een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui ongeveer 2 minuten op een zacht vuur. Doe vervolgens de aardappel en de wortel erbij en bak deze zo’n 5 minuten mee.
  • Schenk nu de groentebouillon, de tomaten en de tomatenpuree erbij en breng het geheel aan de kook. Zodra het water kookt, draai je het vuur omlaag. De soep is klaar over 20 minuten.
  • Zodra de soep klaar is pureer je deze fijn met de staafmixer en strooi je er nog wat zwarte peper overheen.
  • Doe de soep in de kommetjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en verdeel over de soep ter garnering.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*