Zelf Speculoos ijs maken

Weer zo’n lekker makkelijk ijs recept waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. In nog geen 15 minuten tijd staat dit Speculoos ijs al in de diepvries. Speculoos is een grote favoriet hier in het huis. Als de kinderen iets zoets voor op de boterham mogen kiezen is buiten pindakaas, Speculoospasta een grote favoriet. Dit wordt dan ook het dessert voor het Kids X-Mas menu en geloof mij niet alleen de kinderen worden hier blij van. Doordat het ijs minimaal 10 uur in de diepvries moet zitten kun je dit gerust al een paar dagen van te voren maken. Scheelt met de Kerst weer extra keukentijd.

Details

Personen

6

Tijd

15 min. + 10 uur diepvriestijd

Extra's

Vershouddoos

Ingrediënten

  • 600 ml slagroom

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 125 gr Speculooskoekjes

  • 5 el Speculoospasta

Bereidingswijze

  • Doe de slagroom in een kom en klop de slagroom bijna stijf. Doe de Speculoospasta en het blikje gecondenseerde melk erbij en klop kort nog even door.
  • Doe de Speculooskoekjes in een stevig zakje en plet de koekjes voorzichtig kapot. Je zou het ook in een keukenmachine kunnen doen maar dan worden de kruimels te fijn. Ik zelf houd van stukjes koek in het ijs, dus ik ben een pletter.
  • Voeg de geplette Speculooskoekjes bij de slagroom en schep met een lepel om. Doe de slagroom in een vershouddoos met deksel en zet deze minimaal 10 uur in de diepvries.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*