Pappardelle_met_knapperig_broodkruim_en_spinazie_1

Pappardelle met spinazie en knapperig broodkruim

Ben je op zoek naar een hoofdgerecht voor je Kerstdiner en wil je eens wat anders dan een aardappelgerecht? Dan is deze pappardelle met spinazie en knapperig broodkruim echt iets voor jou. Nog een pluspuntje je vegetarische gasten zullen hier ook blij mee zijn.

De pappardelle wordt samen met een romige spinaziesaus geserveerd. Van panko en Parmezaanse kaas worden er heerlijke kruimels gemaakt die als topping over de pasta verdeeld worden. Je kunt wel zeggen dat dit een feestelijk pastarecept is.

Details

Personen

2

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 250 gr pappardelle

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 200 gr verse spinazie

  • 125 ml crème fraiche

  • 50 gr panko

  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas

  • 4 el olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Bereid de pappardelle volgens de verpakking.
  • Verhit 2 el olie in een pan. Pers een teentje knoflook uit. Bak nu de panko kruimels goudbruin. Haal vervolgens de kruimels uit de pan en doe ze in een kommetje en meng nu ze nog warm zijn met de Parmezaanse kaas. Verdeel ze vervolgens over een bord om af te koelen anders bestaat de kans in het kommetje dat het een grote klont broodkruim wordt.
  • Snipper de ui en snijd het laatste teentje knoflook fijn. Verhit de overgebleven olie in een wokpan en bak de ui met de knoflook glazig.
  • Voeg de spinazie toe tot dat deze in zijn geheel is geslonken. Doe de creme fraiche bij de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de pasta door de saus en verdeel over de borden. Strooi nu de lekkere Parmezaanse broodkuimels er over heen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*