bechamelsaus

Zelf bechamelsaus maken

Bechamelsaus gebruikte ik tot nu toe eigenlijk alleen voor de lasagne. Maar je kunt deze romige saus ook in een ovenschotel gebruiken met bijvoorbeeld pasta, kip en spinazie. Of als sausje over de groenten. Het maken van bechamelsaus is zeer eenvoudig en er wordt altijd een standaard formule gebruikt. 40 gr boter, 40 gr bloem en 400 ml melk. Wil je iets meer dan pas je de formule aan met bijvoorbeeld 50 gr boter, 50 gr bloem en 500 ml melk. Ik hou van Parmezaanse kaas. Ik doe er dan ook nog 40 gr of 50 gr Parmezaanse kaas bij.

Details

Hoeveelheid

1 basis portie

Tijd

10 min.

Ingrediënten

  • 40 gr bloem

  • 40 gr boter

  • 400 ml melk

  • 40 gr Parmezaanse kaas

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe de boter in een pannetje op het vuur en laat het zachtjes smelten. De boter mag niet bruin worden.
  • Als de boter geheel gesmolten is roer je de bloem er doorheen. Er ontstaat nu een roux. Laat dit ongeveer 2 minuten zachtjes gaar worden.
  • Roer nu scheutje voor scheutje de melk er door met een garde. Je blijft de gehele tijd roeren. Er mogen geen klontjes in de saus ontstaan. Vind je de saus te dun? Dan laat je hem nog wat langer op het vuur staan. Vind je de saus te dik dan giet je nog wat extra melk erbij.
  • Als de bechamelsaus de gewenste dikte heeft doe je de Parmezaanse kaas erbij en breng je de saus op smaak met zout en peper.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*