Gehaktballetjes_in_appelstroopsaus

Gehaktballetjes in appelstroopsaus

Ik kwam deze gehaktballetjes in stroopsaus tegen toen ik aan het zappen was op televisie. Ik kwam uit bij een Belgisch tv programma. Het leek mij weer eens wat anders dan de standaard gehaktballetjes in tomatensaus. Ik ben met deze inspiratie in mijn eigen keuken aan de slag gegaan en heb er een eigen creatie van gemaakt. Deze balletjes zijn lekker met knapperige frietjes.

Details

Personen

4

Tijd

30

Ingrediënten

  • 500 gr half om half gehakt

  • 1 sjalotje

  • 2 uien

  • 1 teentje knoflook

  • 2 eieren

  • 4 el paneermeel

  • 200 ml runderbouillon

  • Flinke scheut balsamicoazijn

  • 3 el appelstroop

  • 2 tl tijm

  • 2 blaadjes laurier

  • 2 tl (verse) peterselie

  • Boter voor het bakken van de gehaktballetjes

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snipper het sjalotje en hak de peterselie fijn.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg het volgende toe: sjalotje, eieren, peterselie, paneermeel, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar en maar er vervolgens mooie balletjes van.
  • Doe een flinke klont boter in een (braad)pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Snijd ondertussen de uien in ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en stoof in dezelfde pan de uien, samen met de knoflook en de tijm. Giet vervolgens de balsamicoazijn erbij en laat dit even inkoken.
  • Voeg de appelstroop toe en roer dit goed door het uienmengsel. Vervolgens voeg je de laurierblaadjes, bouillon en een beetje zout en peper toe en plaats je de gehaktballetjes terug in de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten zachtjes koken.
  • Ik hou persoonlijk van een lekkere dikke saus. Mocht je de saus niet dik genoeg vinden gebruik dan nog wat Allesbinder om de saus te binden.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*