Zalm Carpaccio

Zalm carpaccio met balsamico

Vergeet eventjes de standaard carpaccio van ossenhaas. Je kunt namelijk ook een heerlijke carpaccio van zalm serveren.

Ik vind het zelf een speciaal voorgerecht wat ik meestal alleen serveer met de feestdagen. Dit kan zowel met Pasen zijn als met Kerst. Veel ingrediënten heb je niet nodig en het kost ook echt maar 10 minuutjes voor dat je deze lekkere starter op tafel hebt staan. De zalm wordt geserveerd met balsamico creme en Parmezaanse kaas.

Details

Personen

2

Tijd

10 min.

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte zalm

  • 2 handjes rucola

  • 30 gr Parmezaanse kaas snippers

  • 2 el olijfolie extra vierge

  • 2 el balsamico creme

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verdeel de zalm over twee borden.
  • Plaats in het midden van de zalm een handje rucola.
  • Verdeel de Parmezaan snippers over het gehele bord.
  • Doe de olijfolie, balsamico creme en een snufje peper en zout in een bekertje en roer dit goed door elkaar. 
  • Verdeel de dressing over het bord.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*