Ik moet even een recept met jullie delen dat al jaren in mijn kookschrift zit. Ooit zag ik bij de Lidl een receptenkaartje staan met deze worteltjes. Ik wist niet wat ik er van moest denken maar het was het proberen meer dan waard. De worteltjes smaken lekker in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree en een lekker stukje varkenshaas.
Details
4 personen
25 min.
Ingrediënten
1 kg wortelen
250 gr kastanjechampignons
50 gr boter
1 tl suiker
200 ml groentebouillon
100 ml kookroom
Beetje peterselie
Zout & peper
Bereidingswijze
- Schraap de wortelen en snijd ze in stukken. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten.
- Smelt de helft van de boter in een kookpan en voeg de wortelen toe. Roer ze even goed door de boter en laat het ongeveer 2 minuten stoven. Voeg de bouillon en de suiker erbij en laat de worteltjes koken tot het vocht bijna verdampt is.
- Smelt de andere helft boter in een koekenpan en bak de champignons bruin. Voeg de champignons bij de worteltjes en voeg de room toe. Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken. Mocht je de saus te dun vinden, kun je deze met een beetje allesbinder dikker maken.
- Maak op smaak met zout en peper en strooi er wat peterselie erover.
Vandaag dit originele bijgerecht gemaakt,nou het was erg lekker!!! dit maak ik vaker.