Kerrie_bloemkoolsoep_1

Kerrie bloemkoolsoep

Bloemkool is niet zo mijn favoriete groente. Maar verwerk de bloemkool in een pan met soep en dan vind ik het opeens toch heel lekker. Deze soep is zeer geschikt voor koude winterdagen!

Details

Personen

6

Tijd

45 min.

Extra's

Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

  • 2 grote aardappelen

  • 1 grote ui

  • 1 prei

  • 1 el kerriepoeder

  • Groenten bouillonblokjes voor 1,5 liter soep

  • 1,5 liter water

  • 125 ml kookroom

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Snijd de bloemkool in roosjes en de prei in ringen.
  • Giet een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui samen met de prei. Strooi de kerrie en een beetje zout en peper over de groenten.
  • Voeg vervolgens de bloemkool, aardappelen, water en bouillonblokken toe. Breng de soep aan de kook en laat dit vervolgens op een zacht vuur 30 minuten garen.
  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep nog even terug op het vuur en roer de kookroom erdoor heen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*