Wortelsoep_5_december

Wortelsoep

Ik hou van soep. Hier staat in de wintermaanden bijna iedere zondag een lekkere pan soep op het vuur. We krijgen hier door in een korte tijd extra veel groenten binnen. Deze lekkere wortelsoep heeft mijn moeder in mijn leven geïntroduceerd. Echt een topper die in mijn kookschrift onder het kopje “favorieten” staat en ik geregeld maak.

Tijdens de Sinterklaas periode vind ik het extra leuk om wortelsoep te maken. Zo krijgen de kinderen na al dat snoepgoed ook nog iets gezonds binnen. Ze vinden het maar al te leuk als ik aangeef dat de wortelsoep wordt gemaakt van alle wortels die Oh-Zo-Snel voorgeschoteld krijgt. Maar het zoveel wortels zijn die alle kinderen in de schoen stoppen dat Oh-Zo-Snel deze wortels niet allemaal op krijgt. De moeders maken er dan maar af en toe soep van. Mijn oudste dochter is geen soep fan maar zelfs zei zegt dan “Oh, mama dit is echt mijn lievelingssoep”.

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 20 min. wachttijd

Extra's

Staafmixer

Ingrediënten

  • 500 gr wortelen

  • 1 ui

  • Groentenbouillonblokjes voor 1 liter soep

  • 1 tl kerrie

  • 1 tl gemalen gember

  • 1 tl gemalen komijn

  • 2 el olijfolie

  • 1 liter water

  • 200 ml kokosmelk

  • Scheutje citroensap

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Rasp de wortels en snijd ze in plakjes. Snipper de ui.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en doe de ui in de pan. Fruit de ui ongeveer 2 minuten op een laag vuur. Roer de kerrie, gember en komijn bij de ui.
  • Voeg de wortels toe aan de pan en roer deze even goed door het uienmengsel. Schenk er vervolgens 1 liter water bij samen met de bouillonblokken en breng het aan de kook. Zodra de soep kookt, draai je het vuur omlaag en is de soep over ongeveer 20 minuten gaar.
  • Neem de pan even van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan terug op een laag vuur en roer de kokosmelk en citroensap door de soep. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*