Wortelsoep

Wortelsoep

Ik hou van soep. Hier staat in de wintermaanden bijna iedere zondag een lekkere pan soep op het vuur. We krijgen hier door in een korte tijd extra veel groenten binnen. Deze lekkere wortelsoep heeft mijn moeder in mijn leven geïntroduceerd. Echt een topper die in mijn kookschrift onder het kopje “favorieten” staat en ik geregeld maak.

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 20 min. wachttijd

Extra's

Staafmixer

Ingrediënten

  • 500 gr wortelen

  • 1 ui

  • Groentenbouillonblokjes voor 1 liter soep

  • 1 tl kerrie

  • 1 tl gemalen gember

  • 1 tl gemalen komijn

  • 2 el olijfolie

  • 1 liter water

  • 200 ml kokosmelk

  • Scheutje citroensap

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Rasp de wortels en snijd ze in plakjes. Snipper de ui.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en doe de ui in de pan. Fruit de ui ongeveer 2 minuten op een laag vuur. Roer de kerrie, gember en komijn bij de ui.
  • Voeg de wortels toe aan de pan en roer deze even goed door het uienmengsel. Schenk er vervolgens 1 liter water bij samen met de bouillonblokken en breng het aan de kook. Zodra de soep kookt, draai je het vuur omlaag en is de soep over ongeveer 20 minuten gaar.
  • Neem de pan even van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan terug op een laag vuur en roer de kokosmelk en citroensap door de soep. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*